top of page

BOOTCAMP

Wat is bootcamp?

 

Een bootcamp is een spierversterkende trainingsmethode uitgevoerd in teamverband onder professionele begeleiding van een bootcampinstructeur. Het doel is om de kracht en uithouding te verbeteren door intense groepstrainingen gedurende de periode van een uur. Door het teamverband sporten de deelnemers intenser dan ze individueel zouden doen, zodat de efficiëntie van de training verhoogt. Bootcamp is van origine een spierversterkende trainingsmethode die door het Amerikaanse leger in bezette gebieden werd uitgevoerd. Soldaten werden op zeer intensieve wijze in korte tijd getraind met het materiaal wat daar op dat moment voor handen was. Het doel was op een zo efficiënt mogelijke manier, snel resultaat te boeken. In 1999 is deze trend overgewaaid naar het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien stijgt de populariteit in Europa nog altijd.

IMG_8440.JPG
IMG_8543.JPG

Waarom bootcamp?

 

Bootcamp is een hele effectieve manier om snel je conditie te verbeteren en om veel calorieën te verbranden, waardoor je snel gewicht kwijt raakt of slanker wordt. Doordat je sterker wordt, zal je spiermassa (iets) toenemen. Omdat spieren veel minder ruimte innemen – per gewichtseenheid – dan lichaamsvet, zul je dus wel een slanker figuur krijgen, terwijl je misschien (nog) niet afvalt. Bootcamp is een vorm van aerobe beweging. Het regelmatig doen van aerobe beweging in het algemeen kan helpen een hoge bloeddruk te verlagen. Nou, even de voordelen op een rijtje.

  • Bootcamp verbetert je conditie

  • Bootcamp is goed voor je humeur

  • Bootcamp verbetert je geheugen

  • Bootcamp maakt je sterker

  • Bootcamp vergroot je zelfvertrouwen

  • Bootcamp verbrand calorieën en maakt je slanker

  • Bootcamp verlost je van stresshormonen

  • Bootcamp zorgt voor een mooie huid

  • Bij bootcamp train je in een groep,  waardoor jij meer gemotiveerd word

Beginners Bootcamp

Beginners Bootcamp Bij Beginners Bootcamp richten we ons op het gecontroleerd uitvoeren van oefeningen. We leren jou hoe je een oefening uitvoert en welke beweging je daarbij moet maken. Je zal hierbij genoeg rust krijgen tussen de oefeningen om te herstellen. Bij deze les ligt het tempo iets lager Is dit voor iedereen toegankelijk? Kan iedereen deelnemen aan Beginners Bootcamp? Ja, natuurlijk is dit voor iedereen toegankelijk. Maar we proberen te differentiëren en rekening te houden met gezondheid en verschillende conditie niveaus. Iedereen helpt elkaar als team om beter te worden en resultaten te bereiken.

Een les van 60 minuten
Wij helpen jou de bewegingen onder controle te krijgen
Variatie in oefeningen
Laagdrempelig

Total Body Bootcamp

Bij Total Body Bootcamp richten we ons op het hele lichaam. We gebruiken krachtuithoudingsvermogen, conditie, snel en effectief calorieën verbranden en vooral je eigen grenzen verleggen.

Is dit voor iedereen toegankelijk?

Kan iedereen deelnemen aan Total Body Bootcamp? Ja, natuurlijk is dit voor iedereen toegankelijk. Maar we proberen te differentiëren en rekening te houden met gezondheid en verschillende conditie niveaus. Iedereen helpt elkaar als team om beter te worden en resultaten te bereiken. Hier wordt soms gebruik gemaakt van materiaal.

Een les van 60 minuten
Verbetering conditie
Lichaam sterker maken
Gemiddeld niveau

Killer Abs Bootcamp

Bij Killer Abs Bootcamp richten we ons vooral op de buikspieren. We gebruiken krachtuithoudingsvermogen, conditie, snel en effectief calorieën verbranden en vooral je eigen grenzen verleggen. Is dit voor iedereen toegankelijk? Kan iedereen deelnemen aan Killer Abs Bootcamp? Ja, natuurlijk is dit voor iedereen toegankelijk. Maar we proberen te differentiëren en rekening te houden met gezondheid en verschillende conditie niveaus. Iedereen helpt elkaar als team om beter te worden en resultaten te bereiken.

Een les van 60 minuten
Vooral gericht op de buikspieren
Goed voor vetverbranding
Verbetering conditie

Maandag

Total Body Bootcamp

19.30 – 20.30
De Hoornseplas

Woensdag

Killer Abs Bootcamp

08.45 - 09.45
Het Nooderplantsoen

Woensdag

Total Body Bootcamp

19.30 – 20.30
Trainingsstudio Justin Sports

Zondag

Beginners Bootcamp

09.30 - 10.30
Landgoed de Braak

Lesrooster

Dec 11 - Dec 17

S

11

M

12

T

13

W

14

T

15

F

16

S

17
bottom of page